Bouwproject OBC De Berkjes

Donderdag 30/4

OBC De Berkjes staat in voor diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Na bijna 60 jaar in de gekende gebouwen op campus De Berkjes is het tijd voor vernieuwing. Ondertussen is de basis van de bouw van de nieuwe units zichtbaar.

 

Samen met medewerkers, gebruikers en externen werd zes jaar geleden reeds het nieuwe concept uitgedacht. We kozen resoluut voor een vervangingsnieuwbouw die er niet uitziet als een instituut, maar eerder als een woonerf. Huiselijke, gezellige ruimtes, een plek in het groen waar geleefd en gespeeld mag worden. Duurzaamheid, energievriendelijk en met respect voor omgeving en natuur werden de bouwstenen van het ontwerp.

 

Vandaag zien we al de contouren van wat het wordt en kijken we uit naar deze nieuwe ruimtes waar ontmoeting een plek krijgt. Ontmoetingsruimte waar de kinderen en jongeren in de bosrijke omgeving  kunnen spelen, ervaringen opdoen en delen of gewoon tot rust komen. Waar ouders hun stem mogen laten horen en samen op zoek gaan naar betekenis en waar medewerkers elkaar kunnen tegenkomen, pauzeren en in relatie gaan met anderen.

 

Het nieuwe gebouw zou tegen de herfst van volgend jaar in gebruik genomen worden. Voor vier leefgroepen, therapeuten en administratie wordt dit hun nieuwe stek.

 

 

Laatste nieuws

Infoavonden voor kinderen en jongeren met autisme

do - 7/9

Lees meer...

Autisme en vakantie

do - 13/7

Lees meer...

De Testkaravaan op bezoek bij CAR Spermalie en Hoorexpert!

di - 4/7

Lees meer...

Ontmoetingsdag voor jongeren tussen 12 en 16 jaar

ma - 12/6

Lees meer...

Ontmoet ons op 17 juni op de Vrijwilligersbeurs!

za - 10/6

Lees meer...