Jouw steun, een wereld van verschil!

Onze werking is in grote mate gesubsidieerd door de overheid, en dit is net genoeg om basiszorg- en onderwijs aan te bieden. De middelen in zorg en onderwijs staan onder druk en maken het steeds moeilijker om op individuele noden in te spelen met aangepaste infrastructuur en kwalitatieve hulpmiddelen.

 

Onze ambitie blijft echter de meer dan 3.000 leerlingen en zorggebruikers die op ons rekenen maximaal te ontwikkelen en kansen te geven. Op maat als nodig!

 

Om onze dromen en ambities verder te realiseren is elke vorm van steun van onschatbare waarde.

bedankingskaart sponsoring

Wat doen wij met jouw gift?

Wens je dat jouw gift naar een specifieke werking gaat in onze organisatie, dan doen wij dat uiteraard!

 

Algemene giften verdelen wij eerlijk tussen 3 van onze bijzondere projecten:

kadet

In onze Lunchbar Kadet te Oostkamp laten we volwassenen met een beperking schitteren door hen te laten meedraaien in de keuken of in de zaal. Dit inclusieve project staat open voor meerderjarigen van binnen en buiten De Kade en beantwoord zo aan de stijgende vraag naar zinvolle dagbesteding voor mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag kunnen.

 

Een Lunchbar uitbatenkost veel geld. Voorlopig ontbreekt bijvoorbeeld nog een aantrekkelijk gevelpaneel en hebben we onvoldoende middelen om ons aanbod kenbaar te maken in de streek. Verder is nog materiaal nodig om de Lunchbar verder uit te bouwen zoals een mooi suggestiebord, een extra diepvries, bedrukte brooddozen en thermossen voor take-away, een voedseldroger, een kleurenprinter en decoratie voor periodes zoals Pasen en kerst.

buitenblij

Buiten spelen en ontspannen is essentieel voor kinderen. Het is niet alleen gezond, maar ook cruciaal voor hun motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ze proberen, ze ervaren, ze leren door te doen!

 

Toch kan naar buiten gaan voor kinderen met een beperking lastiger zijn. Het voelt minder vertrouwd, er zijn teveel prikkels of er is onvoldoende buitenspeelgoed.

 

Dankzij Buitenblij stimuleren we de kinderen in onze scholen en leefgroepen maximaal buiten te vertoeven dankzij aangepast buitenmateriaal. Denk maar aan trampolines, schommels en ontspanningszones als tandems en bakfietsen om ook kleine en blinde kinderen mee op stap te nemen. Vergroening van onze ruimtes is ook heel belangrijk hierin.

De Kade legt een solidariteitsfonds aan voor leerlingen en zorggebruikers met beperkte financiële draagkracht. Hiermee kunnen we tussenkomen in de kosten van persoonlijke hulpmiddelen, activiteiten, kampen, studiereizen…

 

Bij het toewijzen van de middelen houden wij enerzijds rekening met de financiële draagkracht van het gezin, en anderzijds met de financiële inspanning die het gezin zelf doet.

 

Dankzij sponsoring kunnen we als nodig een duw(tje) in de rug geven en zo iedereen dezelfde kansen bieden.

Hoe ons steunen?

1. Financiële giften

  • Zonder fiscaal attest

Dan kan je jouw gift storten op rekeningnummer BE96 7390 1869 2305 op naam van vzw De Kade.

Wil je een specifieke deelwerking of project steunen? Vermeld dit dan zeker in de mededeling.

  • Met fiscaal attest

Voor giften vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest en krijg je 45% belastingvermindering op het geschonken bedrag. Een gift van voorbeeld 40 euro kost je zo nog 22 euro. Voor de opmaak van de fiscale attesten werken we samen met de Koning Boudewijnstichting.

 

Scan de QR-code hiernaast of stort jouw gift op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404  op naam van De Koning Boudewijnstichting, met de gestructureerde mededeling van De Kade 020/0340/00080.

qr code kbs

Wil je een specifieke deelwerking of project steunen? Stuur een mailtje naar sponsoring@de-kade.be en wij zorgen voor de rest.

2. Word klant bij ons

kadet
schrijbaar
schrijbaar2

Steun ons door klant te worden van 1 van onze werkprojecten voor volwassenen met een beperking:

 

Reserveer jouw tafeltje bij Kadet, onze inclusieve Lunchbar in Oostkamp. Je kan er terecht voor een heerlijke lunch, of kom voor koffie met taart. Alles zelfbereid. Een buitengewoon lekkere ervaring!

 

Op zoek naar een product met een verhaal voor jezelf of als cadeau? Kom dan snuisteren bij Schrijfbaar in Sint-Andries of Cadeau Blanc in Loppem. Je vind er creatieve producten zoals wenskaartjes, sleutelhangers, hout, kruiden, keramiek… stuk voor stuk producten met toewijding gemaakt tijdens één van onze vele creatieve ateliers voor volwassenen met een beperking.

 

De winst uit deze werkprojecten gaat integraal terug naar onze werking.

3. Een gift nalaten

eikboom

Waarom De Kade opnemen in je testament?

 

Je hebt niet enkel een warm hart voor mensen met extra noden, maar je verzekert effectief hulp aan volgende generaties. Ook wanneer je er zelf niet meer bent. Wij besteden zeer zorgvuldig uw gift binnen onze organisatie, daar waar het nodig is.

 

Sinds enkele jaren geldt in Vlaanderen een nultarief voor schenkingen en legaten aan een goed doel. Het goede doel moet met andere woorden geen erfbelasting betalen. Als u een som geld, een stuk grond of ander vastgoed nalaat, komt dat dus voor de volle 100% bij ons terecht. 

 

Een testament kan je zelf schrijven en bewaren. Wil je echter garantie op correcte uitvoering van jouw wens? Ga dan zeker te rade bij een notaris.

Interesse of vragen?

Mail naar sponsoring@de-kade.be of bel naar 050/68.15.66. Dan bekijken we samen de mogelijkheden!